15.11.2010

Kivimaailma

Pidän puutarhanhoidosta. Taikka enemmänkin puutarhan suunnittelemisesta. En kykene kuitenkaan minkään kokonaisvaltaisen suunnitelman tekemiseen ja mieltymykseni vaihtelevat kurinalaisesta ja pelkistetystä japanilaistyylisestä puutarhasta aina juhannusruusujen ja omenapuiden valtaamaan mummolan puutarhaan...ja siltä väliltä löytyy monta tyyliä myöskin, jotka luonnollisestikin kaikki haluaisin pihallemme. Kaiken tämän yhdistäminen kauniilla tavalla ei liene mahdollista...?

Olen kyllä harkinnut sitäkin, että tekisin pihallemme "huoneita", joissa voisi olla erilaiset teemat. Näin saisin kaikkia haluamiani tyylejä "puutarhaamme", joskin lopputulos todennäköisesti olisi psykedeelisen sekava ja sellaista en voi sietää. Kerrottakoon tässä kohden, että tonttimme on 753 m² ja siitä n 200 m² peittyy talon, autokatoksen, laatoituksen ja terassin alle, joten "puutarhasta" puhuminen tässä yhteydessä on ehkä hieman liioittelua.  Tässä siis pyörittelen puutarhaunelmiani pääsemättä mitenkään  järkevästi asiassa eteenpäin. 

Olohuoneen ikkunan ulkopuolella meillä oli erittäin huonokuntoinen nurmikko. Sille oli pakko tehdä jotain! En halunnut siihen syksyllä kuihtuvaa kukkapenkkiä, vaan jotain muuta. Tässä lopputulos:
"Kivimaailmasta" tuli mielestäni mukavaa katseltavaa. Se myöskin vaihtaa väriä hieman sen mukaan, onko se märkä vaiko kuiva. Kuvia otettaessa oli juuri satanut. Märkänä mustat kivet ovat hyvin mustia ja vaaleanpunainen puro erottuu paremmin. Kuivana mustat kivet muuttuvat harmaiksi ja puro himmenee, eikä erotu valkoisista kivistä niin hyvin.
Yllä: Sinikatajan juurella kiuaskiviämme, jotka eivät mahtuneet kaikki kiukaalle.
Yllä: Vasemmalla pieni sinikataja ja oikealla jonkinlaatuinen sypressi. Kiven juuressa jäkälää.
Alla: Vasemmassa reunassa myöskin jonkinlaatuinen sypressi (olisiko ollut Lawsonin). Muistuttaa hyvin paljon tuijaa, mutta väri on enemmän tuollainen sinivihreä.

4 kommenttia:

  1. Meidän ongelma on pihan koko: 1,5 hehtaaria on niin paljon, ettei yksinkertaisesti pysty hahmottamaan kokonaisuutta saati sitten hallitsemaan sitä...Ehkä jonain kauniina päivänä löydämme itsemme pajukon keskeltä...

    VastaaPoista
  2. Oivoi! Sä teet sinne sellaisen arboretumin ja alat pyytää turisteilta pääsymaksua "Leenan Leppoisaan Lekottelupaikkaan".

    VastaaPoista
  3. Joo! Laitaks mulle sit kutsun, kun se on valmis :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...