15.11.2010

Rakas raskas raskaus

Luin aamulla lehdestä, että asiantuntija suosittelee meikkauskieltoa raskaanaoleville.

Suositellaan myöskin maallemuuttoa raskausajaksi. Raskausaikana juomavesi tulisi mieluiten hakea suoraan lähteestä (eikä 24 tuntia vanhempaa vettä suositella nautittavaksi, koska se ei ole enää elävää). Niin ja pesuvesi sieltä lähteestä tietysti myös. Luonnollisestikin sekä astioiden, vaatteiden että itsensä pesuun. Raskausaikana suositellaan käytettävän myöskin ainoastaan luomumateriaaleista valmistettuja värjäämättömiä vaatteita. Taikka vaihtoehtoisesti kulkemaan ilman vaatteita. Täten vältytään myöskin kuumuudelta, mikä on sinänsä hyvä asia, koska deodoranttiahan tietenkään ei tule käyttää. Ja koska itseään ei saa ehostaa, niin eipä myöskään huvita lähteä ihmisten ilmoille (mistä sitäpaitsi voi saada ties mitä kemikaaleja hengitysilman kautta...ihmiset kun käyttävät kaikenmaailman hajusteita niin paljon nykyään), jolloin kotioloissa ilman vaatteita kulkeminen ei edes herätä kanssaihmisissä ihan niin paljon huomiota kuin julkisilla paikoilla mahdollisesti saattaisi käydä.

Esikkoa odottaessani inkivääriä suositeltiin raskauspahoinvointiin ja maksaa ei saanut syödä. Tosikkoa odottaessani inkivääri kiellettiin raskaanaolevilta ja maksaa sai syödä kohtuullisissa määrin (niin kuin joku söisi sitä missään olosuhteissa kohtuuttomassa määrin...).

Mielenkiintoista nähdä, mitä seuraavassa raskaudessa saa syödä, juoda taikka polttaa. Vaiko eikö saa.
Tätäkään ei varmaan saisi tehdä: Seistä Itämeren vedessä ilman suojavarusteita. Siitä jos jostain tulee kemikaaleja...

8 kommenttia:

 1. Mähän oon ihan kuin raskaana oleva: kuljen maalla ilman meikkiä ja luomuvaatteissa (onhan kumpparit ja tuulipuku sellaiset?:P )! Oon lähes yhtä painavakin kuin ensimmäisessä raskaudessani...En tosin oksenna joka päivä, onneksi!

  VastaaPoista
 2. Loistava kirjoitus, bravo! Mielessä kävi samanlaiset aatokset tuon uutisen luettuani :)

  Oli muuten hämmentävän paljon meikittömiä naisia synnytysvalmennuksessa tänään...

  VastaaPoista
 3. Leena: Onhan ne selkeästi luomuvaatteita: luonnonkumi ja luonnontuuli, jep! Jokapäiväinen oksentelu ei pidemmän päälle ole mukavaa. Kiva kuulla, että sulla ei sitä ole. Jos alkaa esiintymään sitä taas ja et ole raskaana, niin kerrothan?

  Outi: Muistat nyt sitten noudattaa kaikkia näitä rajoituksia, muistathan? Ai niin, lisäksi lakritsia ei saisi raskausaikana syödä, mutta minulle on molemmissa raskauksissa lääkäri määrännyt lakritsia ja suolaa. Pakko vielä kysyä: Olitko yksi meikittömistä?

  VastaaPoista
 4. Tanja: Ei (vielä). Välillä kyllä tuntuu siltä, että nämä kaksikin saattaisi riittää. Mutta sitten taas toisaalta välillä tuntuu, että jos vielä yhden (ainakin...) kuitenkin koittais. No, mutta ei siis vielä. :)

  VastaaPoista
 5. Joo, muistan ostaa kaupasta lähdevettä peseytymiseen ja muuttaa loppuraskausajaksi happikaappiin asumaan, ettei vahingossakaan tule ilmansaasteita :)) Niin ja en ollut meikitön ;)

  Oon huomannut, että kolmilapsisuus on alkanut yleistyä.

  VastaaPoista
 6. Juu olen huomannut saman, on alkanut yleistyä. Mikäköhän siihen on syynä? Tanja, olisko sulla tähän joku perustelu? :)

  VastaaPoista
 7. Tämä odottaja taitaa jäädä nyt näillä Helsinkiinkin ulottuvilla pakkasilla ihan kotiin. Voihan se olla, että saattaa olla jotain haittaa kehittyvälle lapselleni. Ja siis meikkiä?! Ehkä jos vähentäisin sen vain joka toiseen päivään?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...