11.7.2011

Mökin väri (?)

Mökki alkais olemaan siinä kunnossa,
että pitäis vedellä maalia pintaan.
Ulos ja sisälle.
Näin hyvin/huonosti se näkyy nyt merelle,
kun ei ole vielä maalattu.
Käytiin koittamassa muutamaa maalia,
jotka on tällä hetkellä vahvimmat vaihtoehdot.
Seinät (ulkoa siis) tulis kuultavalla 
LATOHARMAALLA. Kuvassa hirressä.
...tai onkohan se liian vaalea sittenkin...
Ikkunoiden ja ovien ympärillä olevat vuorilaudat, yms,
VALTTI ARCTIC HELMIÄISKUULLOTTEELLA (KEMI).
Kuvassa keskimmäisessä laudassa kahteen kertaan vedettynä.
Oikeanpuoleisin lauta on myös Arcticia, yhteen kertaan poikani maalaamana.
Toi Arctic on mun mielestä hieno, kun siinä on sellainen hohde.
Eihän sitä varmaan kukaan muu kyllä huomaa, kuin minä ;D
Täällä on hirmu tarkkaa, ettei näy merelle.
Näillä väreillä ei luulis näkyvän. 
Mä en osaa kuvitella lopputulosta ihan täysin.
Eli riskillä siis vedetään.
Onneks puuta voi aina maalata uudestaan.
Eli jos menee ihan pieleen, niin EIKU-nappi on olemassa :D

4 kommenttia:

 1. Heippa!
  (Olenkohan aiemmin kommentoinut blogissasi mitään? No, nyt kommentoin.) :)
  Pakko oli kommentoida, koska mökin maalaus oli niin ajankohtainen asia. Meillä nimittäin maalattiin ja maalataan myös mökkiä tänä kesänä. Värin piti olla myös harmaa, jotakuinkin tuo sama, mutta koska otimme tietoisen riskin emmekä testanneet sitä etukäteen mökin seinässä, saimme lopputulokseksi sinisen :D Itse asiassa meillä se sininen on juuri passeli ja oikeastaan parempikin kuin alun perin suunniteltu harmaa, mutta teillä harmaa toimii varmasti loistavasti tuossa maastossa, enkä malta odottaa näkeväni sitä seinässä. Voisitko vielä julkaista myöhemmin kuvan samasta kohtaa mereltä kuin nyt, mistä näkyisi sitten kuinka hyvin mökki puiden taakse uppoaakaan?

  VastaaPoista
 2. Moikka

  Kiva, kun kommentoit. En ole varma, oletko kommentoinut aikaisemmin.

  Mä pelkään just sitä, että siitä tulee sininen. Harmaalla käy luonnossa niin helposti just niin, että se vääntyy siniseksi. Enkä tiedä, että auttaako tuollaisen pienen mallipalan maalaaminen mitään...eikä siinä mallipalassa ollut edes pohjustinta lainkaan, joten sekin saattaa vaikuttaa lopputulokseen. Mietin, että taidan aloittaa maalaamisen takaseinästä, joka ei näy juuri mihinkään (paitsi tiskipaikalle ehkä), ja jos se näyttää väärältä väriltä, niin vaihdan siinä kohtaa sitte vielä ehkä tummemmaksi. Ei olis kova homma maalata sitten takaseinää uudestaan ja vaikka jättäiskin sen vaaleammaksi, niin ei kai se varjon puolella haittaiskaan :D

  Laitan kyllä kuvan sitten mereltä ja muualtakin, kunhan saadaan maalit pintaan. Pitäis lähteä veneajelulle vakoilemaan muiden mökkejä ja hakemaan värivinkkejä :D Harmi vaan, että just noi harmaat ei oikein näy merelle, ei pääse vakoilemaan :D

  VastaaPoista
 3. Luin blogisi otsikon ja katsoin tuota kuvaa ja totesin että harmaa. Ja harmaahan se olikin se väri mitä olitte aatellut! Kivalta kuulostaa, hyvät värit!

  VastaaPoista
 4. Moikka!

  Tiukkojen päätösten edessä olet! :)
  Meillä kans maalattiin mökki tänäkesänä uudelleen, mut todettiin et värin vaihtaminen olis liian kova homma, joten sininen siitä tuli edelleen...tumman harmaa olis ehkä se mistä haaveilen...tai musta...

  Mäntyharjun loma-asuntomessuilla oli tuota Arcticia käytetty yhdessä kohteessa koko seinässä ja se oli mun mielestä ihan mielettömän hieno! Hohde ei ole niin voimakas, et näyttäis mitenkään hölmöltä. Tietyssä valossa tai valon kulmassa sitä ei huomannu ollenkaan, toisessa tilanteessa taas se tuli oikeenkin hyvin esiin! Kokonaisuus oli tyylikäs ja hillitty!

  Täällä Velkualla yksi uusi mökki on maalattu melko vaalealla harmaalla...se kyllä maastoutuu tosi hyvin, mutta minusta isona seinäpintana se väri on hirmu tylsä! Sulla ei sitä onneksi näytä olevan edes vaihtoehtona! :)

  Kaikki nuo vaihtoehdot häviää maastoon aika hyvin...sininenkin kun ympärillä on kallioita ja lehtivihreää...se ollaan omakohtaisesti todettu kun mökkiä ei mereltä näkyis ilman valkoisia terassipilareita ollenkaan! :)

  -A-

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...