25.11.2011

Mökin ~ SAUNA ~ of cottage

Heips. En tainnutkaan muistaa näyttää teille, mihin kuntoon mökin löylyhuone jäi ennen talven tuloa.
Niin siis minkä talven? Me ei olla enää 1.10. jälkeen käyty saaressa, kun meidän mielestä silloin loppui mökkeilykausi... No, olishan tuolla nyt voinut tietty käydä edelleen, kun ei ole paljon jäät vielä kulkemista häirinnyt :D

Jotain vielä puuttuu, ei näytä löylyhuoneelta... 
Puuttuu esim. seinien käsittely...mua vähän houkuttais laittaa mustaa taikka valkoista, taikka molempia. Mutta yllättäen en vielä ole osannut päättää :) 
Haluttiin jättää sisäkatto harjansuuntaisesti, ettei tule ahdistus... Jos olis laittanut sisäkaton hirren tasakerrasta tasakatoksi (niin kuin ne työmiehet tietty ensin olivat tehneet, kun ei ihan kaikki info mennyt perille...) niin ylälauteella istuva normaalikokoinen ihminen olis ollut pää katossa kiinni (mullahan ei sitä ongelmaa näiden 162 sentin kanssa yleensä ole...)


Kiuas on paikoillaan, samoin hormi. Ei ole testattu. Vaan eipä tuossa ole vielä kiviäkään, että parempikin varmaan, ettei ole pistetty tulta alle.


Kiuas on oven vieressä nurkassa. Alla olevassa kuvassa siis oikealla.


Haluttiin löylyhuoneeseen iso ikkuna, että sinne tulee valoa (sähköjähän ei ole) ja että lauteilla istuskellessa voi katsella merelle (vaatii kenties jonkun puun karsimista...).


Vähän on matkaa löylyhuoneen ovelta uimaan, mutta kun ei ne penteleet anna rakentaa lähemmäs rantaa! Eikä tässä kohtaa maaston muoto olis kyllä oikeastaan mahdollistanutkaan paljon lähemmäs rantaviivaa tuota saunaa laittaa.
Ovessa on myös ikkuna, kuten tästä kuvasta vähän pilkottaa. Sieltäkin tulee valoa, se on itseasiassa ilta-aurinkoon päin. Tosin mikään auringonlasku tälle puolelle saarta ei näy (DAMIT!), kun tää on eteläranta. Kesäöisin pitää siis hiippailla saaren toiselle puolelle ihailemaan auringonlaskua :)


No ni, nyt on sitten tää pitkä, kylmä, pimeä "talvi" aikaa suunnitella, että minkälaiset lauteet ja minkäväriset seinät löylyhuoneeseen tulis. Ja sen toisen huoneen puolella on ihan samat ongelmat, mutta niistä lisää myöhemmin.

Mukavaa pikkujouluviikonloppua sinulle!

***********************
This is how our sauna at our cottage is at the moment. We'll have to do something about it before we can use it as a sauna. Something to think about during the winter...
Have a nice weekend!

2 kommenttia:

  1. Voi miten upea maisema löylyhuoneestanne! Ja ihana terassi. Hyvä idea tuo iso ikkuna. Kertoisitko tarkemmin tuosta lattiarakenteesta - minkälainen on ns. lattiakaivonne.
    t. mami

    VastaaPoista
  2. Hei, mä niin ihastuin Bauhausissa semmoiseen mallisaunaan mikä oli mustavalkoinen! Heti ilmoitin Ässälle, että meille tulee semmoinen kunhan saadaan aikaiseksi remontoida toi sauna/kylppäri :)

    <3 H

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...