22.2.2011

Taikina vaivaa

Leivoin tänään sämpylöitä.
Innostun aina silloin tällöin leipomaan niitä,
mutta yleensä niistä tulee kovia ja kuivia.
Vaikka kuinka teen ohjeen mukaan! 
 Nyt niistä tuli pehmeitä ja meheviä!
Tällä ohjeella! Tosin käytin kuivahiivaa, enkä laittanut vehnäjauhoja, vaan näitä:
 Ja lisäsin valkosipuliyrttimausteseosta :)
Onko kukaan saanut koskaan onnistumaan sämpylöitä niillä ohjeilla, joihin laitetaan 0,5 dl nestettä ja siihen pitäisi saada tungettua 12-13 dl jauhoja?????? Esim. tuossa kuvan sämpyläjauhopussin kyljessä on juuri sellainen ohje. Eikö niistä tule väkisin kovia? Itse en ole koskaan saanut puoleen litraan nestettä tungettua edes sitä 12 dl jauhoja ja silti sämpylöistä tulee kovia. Mitä teen väärin? Vai voiko johtua siitä, että laitan yleensä sekaisin erilaisia jauhoja...? Saatan laittaa vehniksiä, grahamia, ruista, ym. Jossain on vika!
Paitsi siis tänään. Kerrankin ne onnistui!
NAM!
 Lisäksi tein kanakeittoa. ViherpippuriKoskenlaskijalla.
 NAM!
Servetteinä Aino Aalto design "Lehti".

5 kommenttia:

  1. Mä oon kyllä vahvasti sitä mieltä, että pullia tai sänpylöitä ei voi saada valmistumaan millään ohjeella, jos ei vaan ole leipoja. Minä en ole.

    VastaaPoista
  2. Tällä ohjeella se näköjään voi silti onnistua :) Koita vaikka! Ai niin se oli vielä erotuksena ohjeeseen, etten "pyöritellyt taikinasta pullia", vaan nostin taikinakulhosta lusikalla kokkareet pellille kohoamaan. Meidän perheelle maistui oikein hyvin, vaikkei olleetkaan tehdasvalmisteisen tarkkamittaisia ja pyöreitä :)

    VastaaPoista
  3. Öö, ootko ihan varma että nestettä pitäisi laittaa 0,5dl? 0,5l kuulostais enemmän oikealta tuolle jauhomäärälle?

    VastaaPoista
  4. Mirja: Oikein hyvä pointti :D Joo siis tarkoitin 0,5 L, mutta oon näköjään kirjoittanut hieman väärin :D Mutta mä en silti ole saanut tuota määrää jauhoja uppoamaan sinne, vaikka nestettä on tosiaan ollut puoli litraa :)

    VastaaPoista
  5. Hyvältä näyttää ja varmasti maistuu!
    Itse en sämpylöitä leipoessa mittaa jauhojen määrää. Laitan sopivasti :)
    Itse teen näin:
    Lisään jauhoja sen verran, että taikinasta tulee "kiinteää", sitten lisää öljyn, lopuksi vähitellen jauhoja niin, että taikina irtoaa vaivatessa käsistä ja kulhon pohjasta!
    Lopputulokseenhan vaikuttaa paljon myös kunnolla kohottaminen, kahteen kertaan :)
    Leivonta iloa!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...